hundutbildaren

Senaste inläggen

Av Hundutbildaren - 13 juli 2011 22:08

Vad jag skulle tycka var intressant och roligt att läsa om från ett Lydnads SM:


Upplägget

Platsen / miljön

Dramatiken

Stämningen

Händelserna på planen

En helsidas intervju per ekipage (minst) i topp tre

Domarnas och tävlingsledarnas reflektioner

Kommentarer från publiken


Men det är jag det.


Läste med bestörtning artikeln i Hundsport   


STORT GRATTIS till Maria Hagström och Ylle som vann!!!

och STORT GRATTIS till Niina Svartberg och Skoj till 2:a platsen på lydnads VM i Paris. Vilka förebilder ni är !!!   
ANNONS
Av Hundutbildaren - 11 juli 2011 16:20

Nu har vi många spännande saker på gång i Sjöbyn:


Ny dagisavdelning


Vi kommer bygga en helt ny hunddagisavdelning där hundarna kommer gå i småflockar uppdelade storleksmässigt. Flockarna kommer vara på 3-4 hundar. Vi kommer hämta upp hundarna i hemmet i Säffle och i Åmål på morgonen. Sedan åker vi ut till Sjöbyn där hundarna får gå promenader, springa fritt i vårt hägn och leka tillsammans. På eftermiddagen åker vi hem med hundarna.

Vi tar nu emot intresseanmälningar. Krav hunden ska vara social och glad i andra hundar. Vi lägger stor vikt vid att hundarna fungerar i sina småflockar och detta kommer avgöra om du får plats för din hund eller ej. Maila eller ring in din intresseanmälning eller om du har frågor och funderingar.

Se priser under fliken dagis i menyn.


Kattpensionatet


Kattpensionatet kommer byggas ut med nya stora rymliga platser.


Kurser


Nu kan du anmäla till följande kurser:

Valpkurs

Unghundskurs

Vardagslydnadskurs

Kurserna startar i slutet på September när dom är fulltecknade. Läs mer om vad kurserna innehåller och priserna under kursfliken i menyn. Anmäl dig via mail eller telefon.Valpföreläsning

Har du skaffat valp? Ska du skaffa valp? eller är du bara intresserad av att lära dig mer.

Vi anordnar nu en Föreläsning som tar upp allt du behöver veta om valpen, från skötsel, inlärning, foder, behov, rumsrenhet, osv.... Vänta inte tills problemen uppstår, få verktygen att förebygga dom istället.

Pris endast 50:-/person

Torsdagen den 18/8 kl 19.00 i Sjöbyn.

Maila, ring eller smsa din anmälan.

På Facebook kan du vinna platser till föreläsningen gå in och gilla Hundutbildaren och läs mer om tävlingen.


Öppen träning


I Oktober kör vi igång öppen träning igen, detta innebär att det är fritt fram för alla som vill att komma och träna hos oss i vårt hägn. Varje tillfälle har ett tema och du får hjälp att träna om du vill av instruktör som är på plats.

Kostnad 50:-/hund kl 18.00-19.00 varje tillfälle.

4/10 Inkallning

11/10 Kontakt och koncentrations träning

18/10 Valpkul - roliga valpövningar som stärker er relation


Hyr hägnet


Låt din hund springa fritt under kontrollerade former i vårt stora hägn. Du kan nu hyra hägnet pris 100:- för en timme. Vi avtalar datum och tid, kontakta oss för bokning.


Ny badad hund


De två första veckorna i Augusti 1/8 - 14/8 så har vi ett fint erbjudande få din hund badad och schamponerad för endast 100:- OBS gäller endast dessa datum. ordinarie pris 250:-

Vi klipper också klorna 80:-/hund mellan dessa datum ord pris 150:-

Var säker på att få en tid genom att boka i god tid.


  Riva


ANNONS
Av Hundutbildaren - 10 juli 2011 09:56

Turerna har varit många. Men nu är det äntligen klart. Vi behåller Pensionatet. Det känns som en stor lättnad, att sälja något som man lagt ner sitt hjärta och själ i är inte lätt, därför känns den här lösningen bra. 

Min medarbetare Sofie med sambo flyttar in på gården och Sofie kommer arbeta heltid. Jag känner stort förtroende för Sofie, hon är driftig, positiv, duktig med hundar och utbildad, mina kunder förtjänar det bästa och jag vet att detta kommer bli suveränt.

Jag måste säga att responsen från er kunder har varit otrolig och att så många uttryckt en önskan om att ha oss kvar har varit avgörande för vårt beslut att fortsätta. Det värmer i hjärtat. Tack till er!


Jag håller på att starta upp ett hunddagis i Karlstad och kommer jobba halvtid med detta resterande tid kommer jag lägga på pensionatet, på kurser och utbildningar. Det kommer bli en hel del pendlande, vilket känns helt okej, det betyder att jag fortfarande kommer hålla lite kurser i Säffle, jag kommer kunna träffa mina vänner och härliga träningskamrater oftare, och barnen kommer kunna hålla kontakten bättre med sina kompisar, så jag ser detta som positivt.

Det kommer hända mycket nya spännande saker i sjöbyn frampå så håll utkik på hemsidan www.sjobynshundpensionat.se


  Välkomna till Sjöbyns Hund- och Kattpensionat gamla som nya kunder !
Av Hundutbildaren - 4 juli 2011 17:42

Ofta tränar jag med musik i öronen, inte vilken musik som helst utan riktigt bra musik som gör mig på gott humör, som gör att träningspassen går som en dans. Naturligtvis har jag inte speciellt hög volym. Jag måste ju kunna höra något också.


I spåren blåser vi runt till tonerna av Volbeat. Jag vallar rutan och kör uppletande med sköna U2 i lurarna. Jag knatar på framåtsändande sträckorna med Rihanna.


Musik gör mig lycklig och en lycklig hundtränare är en bra hundtränare. Jag skulle gärna se att framtidens lydnads- och bruksprogram framfördes med musik i bakgrunden.

Jag tillhör den kategorin som tänker och fokuserar bättre till musik.

Testa själv vetja  !                                                


   

Av Hundutbildaren - 25 juni 2011 17:14

I höst har jag lite nyheter i mitt kursutbud, det kommer stå mer ingående om varje kurs på min blivande nya hemsida. Här kommer dock ett litet smakprov:


Tävlingsrutinkurs - För dig som tävlar. Kan din hund skilja på träning och tävling? Går det bra på träning men sämre på tävling. Tävling ska vara lika roligt som träning. Vi kommer bland annat jobba med externbelöningar, uppvärmning, ingångar på planen, jobbiga närgångna tävlingsledare. Vi jobbar med att hitta olika rutiner och "triggers" inför varje moment. Vårt eget uppträdande, störande publik, hur tar du hand om hunden efter tävlingen på bästa sätt för att skapa positiva minnesbilder.

Detta är kursen för dig som vill ha lika bra resultat på tävling som på träning.


Apporteringskurs - Har du problem med att få hunden att apportera, tuggar den, tar den ett extra varv med apportbocken, vill den inte komma tillbaka med den, är tempot dåligt, vill den inte släppa, eller något annat apporteringsproblem - På denna kurs riktar vi in oss på att lösa problemen oavsett hur stora eller små de må vara.


Positionskurs - På denna kurs jobbar vi med fotpositionen, ingångar, raka fina sättanden - kursen vänder sig till dig som vill få en fin position vid sidan oavsett om du är nybörjare och vill lära rätt från början eller tävlar och har problem får onödiga avdrag på grund av fel position eller snea sättanden.


Kantarellsökskurs - Vi lär hundarna hitta det gula guldet i skogen.


Kurs i framåtsändande - Kursen vänder sig till dig som ska börja med momentet framåtsändande eller om ni har problem och vill lära om. Vi jobbar med varje separat del, fotgåendet, sändande i galopp, tempoväxling, sakta tempo, inkallningen och avslutet. Vi kedjar delarna till ett helt moment.


På mina kurser jobbar jag med små grupper där fokus ligger på mycket individuell hjälp. Kurserna blir snabbt fullbokade. Vill du boka redan nu, eller om du vill ha mer information maila: hundutbildaren@live.com


Vi håller till i Karlstad

Läs mer om mig här: http://sjobynshundpensionat.se/ommig.html


 


Av Hundutbildaren - 20 juni 2011 00:35

Jag har både funderat och haft intressanta samtal angående utveckling i föreningslivet, företag, egen träning, andras träning, you name it. När det gäller utveckling så kan man applicera det inom de flesta områden.


Kan det vara så att utveckling och innovation kommer genom att någon vågar göra något på ett annorlunda sätt. Utveckling och innovation kommer genom att någon släpper en tanke “men tänk om vi skulle göra så här i stället?”  "Att våga tänka utanför boxen"


Det är så lätt att bli "hemma blind" man gör som man alltid har gjort. Varför? Därför! Man i fråga sätter sällan, och om man gör det kan det möta hårt motstånd. Jag har själv flera exempel där jag önskar att jag hade i fråga satt mer men inte gjort det därför att andra äldre rävar kvävt all form av nytänkande, med ett enda argument - därför att vi gör som vi alltid har gjort, och det har fungerat.

Men tänk om det som idag fungerar kan fungera ännu bättre eller rentutav bli succé.


Att slippa följa en mall och kunna växa och frodas i ett eget företag är en ynnest. Att testa sig fram i sin egen träning är en förutsättning för att utvecklas, att våga fråga varför, att läsa på, att samla information och sedan tänka annorlunda. Våga misslyckas. Våga testa, våga vara öppen.

Våga ta del av andras lyckanden och misslyckanden kanske göra något eget av det. Våga lyssna på andra och inte avfärda.


Min man har ett företag i skogsindustri branschen, jag kan väldigt lite om den branschen (har dock lärt mig en del genom åren) min okunskap har dock lett till "dumma frågor" och annorlunda reflektioner som i sin tur har lett till bra saker, utveckling. Och samma sak vice versa. Vi har varit en tillgång för varandra pga att vi tänkt annorlunda, tänkt utanför ramarna.


Så om man tränar och tränar utan bättre resultat, om en klubb tappar medlemmar varje år, om ett företag blir omkörda av en konkurrent ska man då fortsätta i samma hjulspår? Eller ska man våga byta fil? Våga tänka på ett nytt sätt, lämna "boxen".  UTVECKLAS !    


 

Av Hundutbildaren - 14 juni 2011 00:26

Tiden flyger förbi och det är inte långt kvar tills flyttlasset går till Karlstad.


Jag ser verkligen fram emot att ta tag i och förverkliga mina planer, just nu är det bara idéer på papper.

Jag är så glad över att jag fått så fin respons. Samtidigt är det väldigt jobbigt att lämna alla fina kunder i Säffle med omnejd men jag kommer tillbaka med lite helgkurser frampå, kanske också har ett spännande samarbete på gång här. Och ni är alltid välkomna till Karlstad.


Jag jobbar på en ny hemsida där man kommer kunna läsa allt om mina utbildningar och kurser, planer, tankar och spännande projekt.


Just nu jonglerar jag många bollar i luften och sommaren kommer bli otroligt intensiv. Förutom pensionatet så har jag två elever som går på Hunddagisutbildningen. Jag jobbar med ett kompendium till denna utbildning som snart är klart. Jag har också planer på att låta trycka upp ett informationshäfte "Att starta och jobba på Hunddagis och Pensionat".


I sommar och höst blir det också en del externa kurser främst i Tävlingslydnad.


Jag letar också efter någonstans att hålla till på i Karlstad, jag har några alternativ men är det någon som har något förslag så kontakta mig. Jag är främst ute efter en gräsplan som är upplyst med tillgång till en lokal (ingen hund kommer vistas i lokalen) där jag kan hålla teori. Maila: hundutbildaren@live.com Vill du göra en intresseanmälan för höstens kurser så går det också bra. Eller om ni är ett gäng som vill att jag kommer till er och håller kurs och vill ha mer information angående pris upplägg med mera. MAILA   


 


Av Hundutbildaren - 12 juni 2011 19:06

I dag har vi tävlat elit i Ludvika en mycket trevlig och välorganiserad tävling.


Det var första genomförda tävlingen för i år och jag fick mig några tankeställare.


Vi drog upp till Ludvika redan igår och när vi kom fram hängde åskan i luften och efter en stund drog åskovädret igång. Jag var ute på planen och tränade med mullrandet i bakgrunden och Riva visade inte tillstymmelse till oro, det kändes skönt.


På tävlingsdagen vaknade jag till smattrande av ösregn på husvagnen,men jag föredrar det framför värme så det gjorde absolut ingenting.


Jag hamnade i gruppen som startade med lydnad därefter uppletande och sist spår. Vilket betyder att jag hade en supertaggad hund med mycket energi och spring i bena.


Vi värmde upp genom att som vanligt stärka upp lite svagheter. Jag la belöningen på väskan och äntrade planen.

Riva var för taggad på fria följet vilket visade sig genom att hon låg lite långt fram på vissa sträckor och då tappade vi såklart poäng.


På inkallningen kom hon i 200 blås och det tog lite för lång tid att stanna, läggandet måste jag ändå säga att hon gjorde riktigt snyggt.


Framåtsändandet fick vi bara fem/fem på på grund av att avståndet blev för stort men jag måste ändå säga att jag är nöjd för det börjar verkligen sitta nu, hon galopperade (i superfart dock) ut till gruppen där hon gjorde en tydlig inbromsning och travade vidare, när jag kallade in kom hon snabbt tillbaka.

När jag tränar och delar upp så kan hon tempona bra men när jag sedan kedjat så har tempot blivit lite högre så nu ska jag träna hela momentet med samma kriterier som när jag delar upp, anledningen till att jag inte gjort det är att hon har en tendens att fela sig själv när kriterierna blivit för hårda och det vill man inte ha på tävling, men vi måste jobba oss igenom detta nu - jag har en plan !


Krypet gjorde hon fint kritiken var något sakta tempo, så det får vi ta till oss och öva på.


Skall hon satt stilla och skallade jämt och fint.


Metallapporten - hundra ut, och hundra in satte sig rakt och fint. 10 poäng.


Tungapporten - samma där fullfart ut, fullfart in sätter sig rakt och fint. 10 poäng.


Hoppet - hoppade fint ut jag fick dock säga sitt två gånger, hoppade fint tillbaka och satte sig rakt.


Stegen - är jag så nöjd med, vi har tränat det så lite men när jag tränat har jag lagt fokus på att hon ska ta dom sista trappstegen och det kom hon ihåg. Hon hade tempo över hela stegen men på de sista stegen  saktade hon in och gick sedan ner, fick en liten anmärkning där att hon tvekade, men det gör inget för mig innebär det att hon har förstått och nu behöver det bara bli flyt på det hela.


I uppletanderutan hittade hon bara två föremål så där tappade vi en del fick fem/fem på det.


På uppletande av spår jobbade hon fint och fick tio/tio.


Spåret var så fint, vi missade dock en pinne i början (jag måste bromsa henne mer där.) Någonstans i mitten började hon markera för en pinne men varken hon eller jag hittade någon så jag vet inte om den var där eller om det var något annat som hänt där men vi missade tyvärr två pinnar så betyget blev åtta/åtta.


Vi skrapade trots allt ihop till certpoäng.


Nu har jag några veckor kvar tills nästa tävling och jag kommer träna mycket på svagheterna som visade sig på denna tävling.


Presentation


Hundutbildaren
Vi anordnar Utbildningar, kurser, föreläsningar, Clinics och Läger

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ hundutbildaren med Blogkeen
Följ hundutbildaren med Bloglovin'

Hundutbildaren


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se