hundutbildaren

Direktlänk till inlägg 12 juni 2011

Tävling i Ludvika

Av Hundutbildaren - 12 juni 2011 19:06

I dag har vi tävlat elit i Ludvika en mycket trevlig och välorganiserad tävling.


Det var första genomförda tävlingen för i år och jag fick mig några tankeställare.


Vi drog upp till Ludvika redan igår och när vi kom fram hängde åskan i luften och efter en stund drog åskovädret igång. Jag var ute på planen och tränade med mullrandet i bakgrunden och Riva visade inte tillstymmelse till oro, det kändes skönt.


På tävlingsdagen vaknade jag till smattrande av ösregn på husvagnen,men jag föredrar det framför värme så det gjorde absolut ingenting.


Jag hamnade i gruppen som startade med lydnad därefter uppletande och sist spår. Vilket betyder att jag hade en supertaggad hund med mycket energi och spring i bena.


Vi värmde upp genom att som vanligt stärka upp lite svagheter. Jag la belöningen på väskan och äntrade planen.

Riva var för taggad på fria följet vilket visade sig genom att hon låg lite långt fram på vissa sträckor och då tappade vi såklart poäng.


På inkallningen kom hon i 200 blås och det tog lite för lång tid att stanna, läggandet måste jag ändå säga att hon gjorde riktigt snyggt.


Framåtsändandet fick vi bara fem/fem på på grund av att avståndet blev för stort men jag måste ändå säga att jag är nöjd för det börjar verkligen sitta nu, hon galopperade (i superfart dock) ut till gruppen där hon gjorde en tydlig inbromsning och travade vidare, när jag kallade in kom hon snabbt tillbaka.

När jag tränar och delar upp så kan hon tempona bra men när jag sedan kedjat så har tempot blivit lite högre så nu ska jag träna hela momentet med samma kriterier som när jag delar upp, anledningen till att jag inte gjort det är att hon har en tendens att fela sig själv när kriterierna blivit för hårda och det vill man inte ha på tävling, men vi måste jobba oss igenom detta nu - jag har en plan !


Krypet gjorde hon fint kritiken var något sakta tempo, så det får vi ta till oss och öva på.


Skall hon satt stilla och skallade jämt och fint.


Metallapporten - hundra ut, och hundra in satte sig rakt och fint. 10 poäng.


Tungapporten - samma där fullfart ut, fullfart in sätter sig rakt och fint. 10 poäng.


Hoppet - hoppade fint ut jag fick dock säga sitt två gånger, hoppade fint tillbaka och satte sig rakt.


Stegen - är jag så nöjd med, vi har tränat det så lite men när jag tränat har jag lagt fokus på att hon ska ta dom sista trappstegen och det kom hon ihåg. Hon hade tempo över hela stegen men på de sista stegen  saktade hon in och gick sedan ner, fick en liten anmärkning där att hon tvekade, men det gör inget för mig innebär det att hon har förstått och nu behöver det bara bli flyt på det hela.


I uppletanderutan hittade hon bara två föremål så där tappade vi en del fick fem/fem på det.


På uppletande av spår jobbade hon fint och fick tio/tio.


Spåret var så fint, vi missade dock en pinne i början (jag måste bromsa henne mer där.) Någonstans i mitten började hon markera för en pinne men varken hon eller jag hittade någon så jag vet inte om den var där eller om det var något annat som hänt där men vi missade tyvärr två pinnar så betyget blev åtta/åtta.


Vi skrapade trots allt ihop till certpoäng.


Nu har jag några veckor kvar tills nästa tävling och jag kommer träna mycket på svagheterna som visade sig på denna tävling.


 
ANNONS
 
Ann-Louise

Ann-Louise

12 juni 2011 20:52

Sedär. Det var väl en bra start för att vara debuten för året!!!

http://hastochhund.bloggagratis.se

 
Ingen bild

BizzeAnna

13 juni 2011 12:34

Tycker att du ska vara nöjd jag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hundutbildaren - 30 september 2013 23:31

www.gameonpuppy.se

Av Hundutbildaren - 12 augusti 2013 16:52


  Jag använder ofta targets vid inlärning, det är en bra hjälp som är lätt att arbeta bort. När hunden har lärt sig att markera gång på gång så kan man till exempel använda sig av den vid inlärning av rutan, framförgående/framåtsändande, hopp, stä...

Av Hundutbildaren - 7 augusti 2013 21:53


  Att lära hunden gå fot, tar tid det är många delar och mycket kriterier. Mitt tips är att dela upp det i små delar.   Jag startar med kontakt, först spelar det ingen roll vart hunden befinner sig, den får vara kopplad och så fort den tittar ...

Av Hundutbildaren - 6 augusti 2013 15:29


  Jag jobbar mycket med tävlingsmässiga ingångar på plan. Man kan tycka att det inte spelar så stor roll hur hunden förs vid en ingång, men det gör det i de flesta fall. Är hunden ofokuserad vid ingången så kommer den med stor sannolikhet vara d...

Av Hundutbildaren - 6 augusti 2013 00:26

Dagens tips är att träna och bygga ett högt värde för ingångar vid sidan, både med och utan apport, på köpet får du fin bakdelskontroll, det ser väldigt snyggt ut när hunden jobbar med bakbenen i vänster svängarna.   Ingångar återkommer i alla mo...

Presentation


Hundutbildaren
Vi anordnar Utbildningar, kurser, föreläsningar, Clinics och Läger

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ hundutbildaren med Blogkeen
Följ hundutbildaren med Bloglovin'

Hundutbildaren


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se